Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Συνθέτω με γεωμετρικά σχήματα

Παρουσιάσαμε στα νήπια τον πίνακα του Paul Klee "Κάστρο και ήλιος" και του ζητήσαμε να τον παρατηρήσουν.
 Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να απαντήσουν στην ερώτηση "Τι βλέπετε στον πίνακα αυτό;" Οι απαντήσεις πολλές, σχήματα, μία γέφυρα, ένα φεγγάρι......"Τι νομίζετε ότι ζωγράφισε ο ζωγράφος ;"
Μιά πόλη, ένα μεγάλο κάστρο..."Και πώς λέτε να τον ονόμασε ο ζωγράφος ;" Σχηματοκάστρο, Καστρούπολη.....
Αμέσως μετά τα παιδιά πρότειναν τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την αναδημιουργία του πίνακα : εφημερίδες, χαρτόνια και πλαστελίνη. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν 3 ομάδες. Κάθε ομάδα πήρε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει καθώς και τα αντίστοιχα σχήματα για το περίγραμμα. Η εργασία απαιτητική και η βοήθεια όλων των μελών της ομάδας απαραίτητη. Το αποτέλεσμα όμως μοναδικό....
Με πλαστελίνη
Με εφημερίδες

Με χαρτόνια



Σύνθεση με υλικό από την γωνιά των μαθηματικών
Ο Γιώργος πάντα δουλεύει με δημιουργικό τρόπο στη γωνιά των μαθηματικών, έτσι και σήμερα χρησιμοποιώντας τα σχήματα έφτιαξε ένα  πολύχρωμο δέντρο.

Η ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Ήταν να μην πάρουμε φόρα. Δεν γλίτωσε ούτε η ποδιά της κυρα-Σαρακοστής. Με σχήματα που "ξεπατικώσαμε " μόνοι μας στολίσαμε την ποδιά της με τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και  κύκλους. Όπως βλέπετε ότι μαθαίνουμε με το πρόγραμμα του ιδρύματος Λάτση το χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.


Μετά από τόσες δημιουργίες φτιάξαμε κι έναν συγκεντρωτικό πίνακα με όσα σχήματα θυμόμασταν με την τεχνική του θετικού στένσιλ






Να ο πίνακας μας ολοκληρωμένος!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.